петък, 18 ноември 2011 г.

Европейски клуб при 138-мо


NATIONAL  ASSOCIATION OF THE BULGARIAN  EUROPEAN  CLUBS
        NABEC  –

               Осма национална среща на българските европейски клубове    

Европейският клуб към 138 СОУ ”Проф. Васил Златарски” има девет годишна история. Основан е от г-жа Таня Миланова, преподавател по английски език в училището. Година след това председател на клуба става г-жа Ася Богоева, преподавател по география и икономика и английски език. Дейността на клуба е насочена към разпространение на знания за Европейския съюз, неговите институции и страните членки. Популяризирането на тези знания помогна на младите хора да осъзнаят значението на ЕС като регионална организация за развитието на България  и необходимостта от приемането ни в нея. Днес целите са свързани с разясняване на функциите на отделните институционални структури, участието на България в тях, както и участието на всеки отделен гражданин, кокто и възможностите, които се разкриват пред младите хора за реализация в Обединена Европа.   
В  Европейския клуб участват ученици, проявяващи интерес към съвременните процеси, протичащи в страните членки на ЕС, към развитието на ЕС като организация. Деца, желаещи да придобият нови знания, мотивирани да се самоусъвършенстват и развиват, стремящи се към пълноценна реализация в Обединена Европа. 
На редовните срещи се обсъждат актуални въпроси свързани с развитието наЕС и страните в тях. Подготвя се информация за информационното табло наЕвропейският клуб при 138 СОУ, тематични презентации свързани с предстоящисъбития и годишнини в ЕС. Осъществява се  подготовка за участие в срещите,организирани от НАБЕК и Информационният център на Европейския съюз. На тяхучениците се срещат и с представители на европейските институции, представят свои продукти, свързани с дейността на клуба, участват в състезания, празнуват заедно с другите клубове Деня на Европа и други събития свързани с ЕС. На годишните срещи се отчитат резултатите от дейността им и се планира бъдещата им дейност. Раздават се грамоти и награди.
През настоящата 2007-2008 г дейността на клуба е насочена към подробно запознаване с работата и функциите на Европейския парламент , във връзка с честване на 50 години от създаването му като институция, със запознаване с приоритетите в дейността на новите страни председателстващи ЕС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар